Team Forza

Daphne
DaphneEigenaresse
Daphne begon op haar vierde met dansen en is sinds die tijd altijd met dansen bezig gebleven. Op haar 18de kwam ze terecht in een bekende dansgroep waarmee ze veel optredens deed in zowel binnen als buitenland. Zo danste ze achtergrond bij Holland’s Got Talent, zat ze in de tv commercial van Wehkamp en in videoclips van bekende artiesten. Daarnaast werkte Daphne als achtergrond danseres voor live-bands, waarmee ze onder andere in de Heineken Music Hall stond en op het Wereld Muziek Concours.

Na het afronden van haar studie aan de Universiteit van Utrecht besloot Daphne om in 2012 haar hart te volgen en – samen met haar vriend Naldo – een eigen dansschool te beginnen.

Naldo
NaldoEigenaar
De uit Bonaire afkomstige Naldo kwam toen hij 18 jaar oud was – in zijn eentje – vanuit Bonaire naar Nederland omdat hij heel graag iets met sport wilde bereiken. Nadat hij zijn sportopleiding hier met succes afrondde, kwam hij in een bekende tricking groep terecht. Deze groep stond onder andere met een golden ticket in de live shows van het tv programma Holland’s Got Talent.

In 2012 startte Naldo – samen met zijn vriendin Daphne – dansschool Forza Danza. Naast het runnen van zijn dansschool geeft Naldo nog steeds veel breakdance en tricking optredens op grote shows, festivals, videoclips en op internationale bedrijfsfeesten van merken als Booking.com en Heineken. Een droom die uitkomt!

Yahra
YahraDocent: afro en hiphop
Yahra treedt op in binnen en buitenland en danst achtergrond voor (inter)nationale artiesten. In de Nederlandse urban scene is ze een bekend gezicht omdat ze in tientallen bekende videoclips danst en model is, zoals in die van Broederliefde (‘Mi no lob’ en ‘Alaka’) en Frenna (‘My love’). Ook was ze achtergrond danseres in het RTL programma ‘Dance Dance Dance’. Daarnaast straalde deze dancehall queen met haar eigen danscrew ‘Unknowing’ in verschillende tv programma’s, zoals ‘Battle on the dancefloor’ en Circus Gerschtanowitz.

Bij Forza Danza geeft Yahra hiphop lessen aan kids en tieners. Ook geeft ze dancehall en high heels lessen aan volwassenen. Deze pittige dame heeft ontzettend veel energie en geeft zich altijd 200%, wat erg aanstekelijk werkt als je bij haar in de les staat.

Alfonso Musonda
Alfonso MusondaDocent: breakdance
Alfonso – beter bekend als ‘Dodo’ – begon al met breakdancen toen hij nog maar net kon lopen. Dodo staat in de breakdance wereld vooral bekend om zijn verschrikkelijk goede headspins: tientallen rondjes draait deze b-boy op zijn hoofd, zonder dat zijn handen de vloer raken.

Dodo is sinds 8 jaar de vaste breakdancer voor de wereldberoemde saxofinisten Hans Dulfer en zijn dochter Candy Dulfer (Ladies of Soul). Met hun tourt hij door heel Nederland. Zo stonden ze onder andere op het North Sea Jazz Festival. Maar ook ver buiten Nederland laat Dodo tijdens concerten van Hans en Candy zijn breakdance moves op het podium zien, van Bulgarije tot Japan!

Check Daphne hier!

Check Naldo hier!

Check Yahra hier!

Check Alfonso hier!

Ines
Ines Docent: hiphop
Deze jongedame danst al jaren en is van alle markten thuis: Ze danst namelijk niet alleen hiphop maar richt zich ook op latinstijlen als salsa, bachata en kizomba. Naast het lesgeven is ze ook gek op optreden. Dit doet ze dan ook met veel plezier in de weekenden met dansgroep Unknowing, waarin ze sinds een jaar danst.

Ines is een vrolijke meid die als geen ander de passie en liefde voor dansen aan haar kids kan overbrengen. Dit doet ze dan ook met heel veel plezier en enthousiasme iedere woensdagavond op locatie LOFT Tilburg.

Gairon Scherptong
Gairon ScherptongDocent: hiphop & hiphop boys class
Gairon maakt onderdeel uit van de bekende hiphop dansgroep D-Crew. Met deze crew won hij zowel nationaal als internationaal verschillende prijzen. Ook deden ze mee met het tv programma ‘Everybody Dance Now’. Gairon is niet alleen een goede danser maar ook een zeer goede docent: Hij coacht dan ook verschillende dansgroepen, geeft sportlessen én gaat in het weekend nog steeds met veel plezier naar danswedstrijden.

Bij Forza Danza geeft Gairon hiphop lessen aan volwassenen op donderdagavond. Gairon komt zelf uit Curacao en in zijn lessen heerst dan ook altijd een heerlijke zonnige vibe waarin, ondanks de gezelligheid, óók hard wordt gewerkt.

Lisa
LisaDocent(e): dancehall & hiphop afro
Lisa Burm begon met dansen toen ze nog een klein meisje was. Nu, ruim twintig jaar later, volgt ze nog steeds met even veel plezier als vroeger danslessen en workshops. Ze wil dan ook altijd in ontwikkeling blijven. Deze energieke danseres heeft een enorme passie voor het lesgeven. Niet voor niets begon ze er al op haar 17de mee. In Lisa’s lessen is áltijd een goede vibe. Als haar leerlingen tijdens haar les hebben gelachen en gezweet, iets nieuws hebben geleerd én een uurtje afleiding hebben gehad, heeft Lisa haar doel bereikt!
Bengt
BengtDocent: Female dance
Bengt woont in Rotterdam en volgt daar de Albeda dansopleiding. Deze allround danser beheerst veel stijlen, van hiphop tot ballet. Op de vraag wat zijn favoriete dansstijl is, zal hij ongetwijfeld ‘female’ antwoorden. Iedere maandagavond reist hij dan ook met veel plezier af naar Brabant om zijn female dance class bij Forza Danza te bezorgen.

Check Ines hier!

Check Gairon hier!

Check Lisa hier!

Check Bengt hier!

Shannon
ShannonDocent: FD future & FD Force
Shannon Traets is 18 jaar oud en woont in een dorpje vlakbij Roosendaal. Alhoewel deze enthousiaste en energieke dame pas 18 jaar oud is, geeft ze nu al voor het vierde seizoen dansles. Het lesgeven is haar dan ook op het lijf geschreven!

Shannon studeert ‘Allround danser’ op het Albeda Dans College in Rotterdam. Naast haar studie traint ze meerdere teams en geeft ze freestyle classes. Shannon is helemaal thuis in de wereld van wedstrijden en is dan ook de perfecte docente om teams van Forza Danza te coachen. Zo behaalde Shannon solo de tweede plek op het Europees Kampioenschap en een keer de tweede plek (ook in de categorie ‘solo’) op het Wereldkampioenschap. Daarnaast behaalde Shannon met haar duo partner maar liefst twee keer de 1ste plek (in de categorie ‘duo’) op het Europees Kampioenschap.

Shannon wil haar teams niet alleen naar een hoger niveau tillen en hun prijzen laten halen. Ze wil haar dansers laten stralen en zien genieten op het podium, dat is immers het allerbelangrijkste!

Jimmy
JimmyDocent: commercial class
Deze getalenteerde danser is 22 jaar oud en woont in Rotterdam. Jimmy zit in zijn afstudeer jaar van het Albeda DansCollege en beheerst dankzij zijn opleiding stijlen als urban, jazz, modern, heels (!), klassiek en tap. Jimmy geeft al zo’n 6 jaar dansles in verschillende stijlen. Naast het doceren is Jimmy een echt podiumbeest. Hij danste al voor oa Armin van Buuren en Famke Louise. Daarnaast kwam hij ver in bekende tv programma’s als Holland’s Got Talent, Belgium Got Talent en Idols.
Noa
NoaDocent: afro dance
Noa is 18 jaar oud, woont in Eindhoven en danst al vanaf dat ze 3 jaar oud is: van klassiek ballet tot modern, jazzballet en hiphop. In 2012 werd Noa met haar hiphop demoteam 3de op het EK in Disneyland Parijs. Enkele jaren geleden kwam Noa in aanraking met de dansstijl afro dance, waar ze direct helemaal gek op was. Momenteel focust ze dan ook het meeste op afro dance en danst ze in een bekend afro team vol goede afro dancers: ‘Project X’.
Dyon
Dyon Docent: FD adults
Dyon is 21 jaar oud en woont in Rotterdam. Deze enthousiaste danser beheerst de meest uiteenlopende dansstijlen waaronder hiphop, popping, house, afro, waacking, vogue, dancehall, locking, contemporary en salsa. Het liefst traint hij dan ook ieder jaar iets nieuws want Dyon houdt van uitdaging als het om dansen gaat. Sinds enkele jaren geeft hij ook les. Het lesgeven doet hij met veel plezier en combineert hij met zijn studie op de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Check Shannon hier!

Check Jimmy hier!

Check Noa hier!