Team Forza

Daphne
DaphneEigenaresse
Daphne begon op haar vierde met dansen en is sinds die tijd altijd met dansen bezig gebleven. Op haar 18de kwam ze terecht in een bekende dansgroep waarmee ze veel optredens deed in zowel binnen als buitenland. Zo danste ze achtergrond bij Holland’s Got Talent, zat ze in de tv commercial van Wehkamp en in videoclips van bekende artiesten. Daarnaast werkte Daphne als achtergrond danseres voor live-bands, waarmee ze onder andere in de Heineken Music Hall stond en op het Wereld Muziek Concours.

Na het afronden van haar studie aan de Universiteit van Utrecht besloot Daphne om in 2012 haar hart te volgen en – samen met haar vriend Naldo – een eigen dansschool te beginnen.

Naldo
NaldoEigenaar
De uit Bonaire afkomstige Naldo kwam toen hij 18 jaar oud was – in zijn eentje – vanuit Bonaire naar Nederland omdat hij heel graag iets met sport wilde bereiken. Nadat hij zijn sportopleiding hier met succes afrondde, kwam hij in een bekende tricking groep terecht. Deze groep stond onder andere met een golden ticket in de live shows van het tv programma Holland’s Got Talent.

In 2012 startte Naldo – samen met zijn vriendin Daphne – dansschool Forza Danza. Naast het runnen van zijn dansschool geeft Naldo nog steeds veel breakdance en tricking optredens op grote shows, festivals, videoclips en op internationale bedrijfsfeesten van merken als Booking.com en Heineken. Een droom die uitkomt!

Yahra
YahraDocent: afro en hiphop
Yahra treedt op in binnen en buitenland en danst achtergrond voor (inter)nationale artiesten. In de Nederlandse urban scene is ze een bekend gezicht omdat ze in tientallen bekende videoclips danst en model is, zoals in die van Broederliefde (‘Mi no lob’ en ‘Alaka’) en Frenna (‘My love’). Ook was ze achtergrond danseres in het RTL programma ‘Dance Dance Dance’. Daarnaast straalde deze dancehall queen met haar eigen danscrew ‘Unknowing’ in verschillende tv programma’s, zoals ‘Battle on the dancefloor’ en Circus Gerschtanowitz.

Bij Forza Danza geeft Yahra hiphop lessen aan kids en tieners. Ook geeft ze dancehall en high heels lessen aan volwassenen. Deze pittige dame heeft ontzettend veel energie en geeft zich altijd 200%, wat erg aanstekelijk werkt als je bij haar in de les staat.

Jovanni
JovanniDocent: afro- hiphop fusion
Jovanni woont in Rotterdam en zit momenteel in het vierde jaar van het Albeda Dans College. Bij Forza Danza verzorgt hij afro – hiphop fusion danslessen voor gevorderden. Tijdens zijn afro – hiphop fusion lessen weet Jovanni zijn leerlingen altijd weer te verrassen met nieuwe bewegingen en originele choreografieën.

De uit Jamaica afkomstige Jovanni is een alleskunner. Zo beheerst hij onder andere de stijlen afro, hiphop, dancehall, house, jazz en contemporary.

Check Daphne hier!

Check Naldo hier!

Check Yahra hier!

Check Jovanni hier!

Ines
Ines Docent: hiphop
Deze jongedame danst al jaren en is van alle markten thuis: Ze danst namelijk niet alleen hiphop maar richt zich ook op latinstijlen als salsa, bachata en kizomba. Naast het lesgeven is ze ook gek op optreden. Dit doet ze dan ook met veel plezier in de weekenden met dansgroep Unknowing, waarin ze sinds een jaar danst.

Ines is een vrolijke meid die als geen ander de passie en liefde voor dansen aan haar kids kan overbrengen. Dit doet ze dan ook met heel veel plezier en enthousiasme iedere woensdagavond op locatie LOFT Tilburg.

Gairon Scherptong
Gairon ScherptongDocent: Hiphop
Gairon maakt onderdeel uit van de bekende hiphop dansgroep D-Crew. Met deze crew won hij zowel nationaal als internationaal verschillende prijzen. Ook deden ze mee met het tv programma ‘Everybody Dance Now’. Gairon is niet alleen een goede danser maar ook een zeer goede docent: Hij coacht dan ook verschillende dansgroepen, geeft sportlessen én gaat in het weekend nog steeds met veel plezier naar danswedstrijden.

Bij Forza Danza geeft Gairon hiphop lessen aan volwassenen op donderdagavond. Gairon komt zelf uit Curacao en in zijn lessen heerst dan ook altijd een heerlijke zonnige vibe waarin, ondanks de gezelligheid, óók hard wordt gewerkt.

Annyjah
AnnyjahDocent: Hiphop
Deze Molukse dame danst al vanaf dat ze 5 jaar oud is. Momenteel danst ze in een bekende dansgroep uit Eindhoven waarmee ze zowel nationaal als internationaal wedstrijden danst. Zo won ze met haar team World Of Dance Antwerpen 2018, Hiphop International Netherlands en Hiphop Unite. Ook werd haar team in Italië 3de bij The One Dance Competition. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft Annyjah ook in Amerika een wedstrijd gedanst met haar crew. Deze dame heeft dus al heel wat ervaring opgedaan!

Bij Forza Danza leidt Annyjah – hoe kan het ook anders – een wedstrijdteam. Ze is ontzettend gedreven en haar nieuwe wedstrijdteam is dan ook in goede handen bij Annyjah!

Lisa
LisaDocent(e): dancehall
Lisa Burm begon met dansen toen ze nog een klein meisje was. Nu, ruim twintig jaar later, volgt ze nog steeds met even veel plezier als vroeger danslessen en workshops. Ze wil dan ook altijd in ontwikkeling blijven. Deze energieke danseres heeft een enorme passie voor het lesgeven. Niet voor niets begon ze er al op haar 17de mee. In Lisa’s lessen is áltijd een goede vibe. Als haar leerlingen tijdens haar les hebben gelachen en gezweet, iets nieuws hebben geleerd én een uurtje afleiding hebben gehad, heeft Lisa haar doel bereikt!

Check Ines hier!

Check Gairon hier!

Check Annyjah hier!

Check Lisa hier!

Romany
RomanyDocente: FDC Teens (Wedstrijdteam)
Romany is twintig jaar oud en ze is met dansles begonnen toen ze vier jaar oud was. Ze heeft gedurende haar jeugd in verschillende demoteams gedanst, waarmee ze enorm veel ervaring heeft opgedaan. Zo danste ze afgelopen jaar tijdens de finale van Holland’s Got Talent mee met The Fire, het team dat Holland’s Got Talent won. Momenteel geeft Romany bij verschillende dansscholen les én is ze te zien als achtergronddanseres bij het televisieprogramma Dance Dance Dance. Daarnaast studeert Romany aan De Dansopleiding in Utrecht, waardoor ze kennis opdoet in álle urban stijlen.

Bij Forza Danza gaat Romany – net als haar vriendin Annyjah – een demoteam coachen. Alhoewel ze al langer lesgeeft, is het coachen van een demoteam nieuw voor haar. Ze is dan ook erg gemotiveerd om na de zomer met haar allereerste eigen team te gaan starten!

Stefano
StefanoDocente: Afrodance - Dancehall
De 19-jarige Stefano is woonachtig in Rotterdam. Stefano’s specialiteit is afro maar ook dancehall en hiphop gaan hem érg goed af. Naast het lesgeven bij verschillende dansscholen volgt Stefano ook nog steeds zelf met veel plezier lessen, waardoor hij continue in ontwikkeling blijft. Daarnaast treedt hij ook veel op. Bij Forza Danza verzorgt Stefano de afro dance en dancehall lessen.
Alfonso Musonda
Alfonso MusondaDocent: breakdance
Alfonso – beter bekend als ‘Dodo’ – begon al met breakdancen toen hij nog maar net kon lopen. Dodo staat in de breakdance wereld vooral bekend om zijn verschrikkelijk goede headspins: tientallen rondjes draait deze b-boy op zijn hoofd, zonder dat zijn handen de vloer raken.

Dodo is sinds 8 jaar de vaste breakdancer voor de wereldberoemde saxofinisten Hans Dulfer en zijn dochter Candy Dulfer (Ladies of Soul). Met hun tourt hij door heel Nederland. Zo stonden ze onder andere op het North Sea Jazz Festival. Maar ook ver buiten Nederland laat Dodo tijdens concerten van Hans en Candy zijn breakdance moves op het podium zien, van Bulgarije tot Japan!

Bengt
Bengt
Bengt woont in Rotterdam en volgt daar de Albeda dansopleiding. Deze allround danser beheerst veel stijlen, van hiphop tot ballet. Op de vraag wat zijn favoriete dansstijl is, zal hij ongetwijfeld ‘female’ antwoorden. Iedere maandagavond reist hij dan ook met veel plezier af naar Brabant om zijn female dance class bij Forza Danza te bezorgen.

Check Romany hier!

Check Stefano hier!

Check Alfonso hier!

Check Bengt hier!